MUNKAFOLYAMAT-IRÁNYÍTÁSI
RENDSZER

Miért vezessen be munkafolyamat-irányítási rendszert?

A munkafolyamat-irányítási rendszerek – más néven workflow szoftverek – az üzleti folyamatainkat elektronikusan valósítják meg. A workflow lényegében egy vállalat munkafolyamatainak strukturált, logikus szervezését és megfelelő támogatását jelenti. Segítségével automatizálhatók és szabályozhatók a vállalat tipikus munkafolyamatai (pl. szerződésjóváhagyás, számlajóváhagyás), de az ad-hoc jellegű munkafolyamat-irányításban is segítséget nyújtanak. A workflow rendszerek a feladatokat ugyan nem hajtják végre, azt továbbra is munkatársak végzik, viszont mindig annak továbbítják az adatokat, információkat, akinek azzal teendője van. Workflow rendszer bevezetésével a vállalatnál áttekinthetővé válnak az üzleti folyamatok, az automatizáltságnak köszönhetően csökken a hibalehetőség, a szervezet korábbi munkafolyamatai felgyorsulnak, segít az optimális munkamegosztás kialakításában, végigköveti az információ életútját, és ezáltal folyamatos ellenőrzési lehetőséget biztosít.

EGYSZERŰVÉ ÉS KONTROLLÁLHATÓVÁ TESSZÜK
MÉG A LEGBONYOLULTABB VÁLLALATI FOLYAMATOKAT IS!

1

Automatizálás

A vállalati munkafolyamatok a beazonosítást és paraméterezést követően workflow szoftver segítségével automatizálhatók és szabályozhatók.

2

Sablon munkafolyamatok

A tipikus, gyakran ismétlődő munkafolyamatok (számlajóváhagyás, szerződésjóváhagyás) működését elektronikus útra tereli és automatizálja a rendszer.

3

Ad-hoc munkafolyamatok

A szokásostól eltérő, egyedi workflow-k is paraméterezhetők a szoftverben, mellyel kontrollálható keretek közé szoríthatjuk a vállalati működést.

4

Folyamattérkép

A szoftverben tárolt munkafolyamatok menete vizuálisan, grafikus diagramon is megtekinthető a workflow indítása előtt, illetve működés közben is.

5

Folyamatleltár

A vállalati működést támogató munkafolyamatok beazonosítását követően tetszőleges számú workflow rögzíthető a rendszerben, melyek paraméterezése házon belül elvégezhető.

6

Feladatkezelés

A feladat magától megtalálja a végrehajtóját! A kiosztott és elvégzett feladatokról státuszjelentés kérhető le, így a vezetők számára a nyomon követés garantált.

7

Jogosultságkezelés

A munkatársak a szoftver felületén csak azon információkhoz, adatokhoz, dokumentumokhoz férhetnek hozzá, amelyekhez hozzáférésük van.

8

Munkacsoportok

A kollégák egy tetszőleges csoportját definiálhatjuk munkacsoportként, így később az őket érintő projekteket, teendőket egy munkacsoport alatt kezelhetjük.

9

Automatikus figyelmeztetők

Automatikus értesítések a munkavégzéssel kapcsolatos lejáró feladatokról, teendőkről és változásokról.

10

Visszakeresés

A szoftverben tárolt, szabályrendszeren alapuló vállalati munkafolyamatok között többféle paraméter – pl. workflow indítója, típusa, állapota, státusza- alapján is kereshetünk.

11

Integráció

Webservice felületen keresztül integrálható egyéb vállalati szoftvermegoldásokkal.

12

Felhasználó-azonosítás

A munkatársak a rendszerbe való belépéskor csak egyszer azonosítják magukat, azt követően a teljes funkcionalitást használhatják.

Mikor érdemes munkafolyamat-irányítási rendszer bevezetésén elgondolkodnia?

  • Ha problémát okoz vállalatánál a szerződések véleményezése, jóváhagyása;
  • Ha az elhúzódó jóváhagyási folyamat miatt beérkező számláit rendszeresen késve egyenlíti ki;
  • Ha gondot okoz a megrendelések kezelése, időben történő teljesítése,
  • Ha a szabadságolások engedélyeztetése követhetetlen a vezetőség számára;
  • Ha beszerzési igények jóváhagyása jelenleg kontrollálatlan keretek között zajlik vállalatánál;
  • Ha speciális dokumentumainak (minőségbiztosítási dokumentumok, gyártási tervdokumentáció) engedélyeztetése nehézkessé teszi a vállalati működést.

Munkafolyamat-irányítási megoldásaink

dmsone-ultimate

Dokumentumkezelő
és folyamatmenedzsment rendszer

bixbit-logo_mini

Csoportmunka- és
munkafolyamat-támogató rendszer

Olvassa el ügyfeleinkkel
készített esettanulmányainkat!

Ha kíváncsi rá, hogy milyen problémákkal küzdöttek ügyfeleink és hogyan sikerült egységes, kontrollálható mederbe terelni a vállalati működést befolyásoló kritikus folyamatokat workflow menedzsment szoftver segítségével, akkor olvassa el esettanulmányainkat!

referenciakep-design

Ügyfél: Prim-Vol Trade Kft.

Iparág: gépjárműipar, kereskedelem

Megoldás: bixbit

trenkwalder

Ügyfél: Trenkwalder

Iparág: HR

Megoldás: DMSONE Ultimate

eltec-holding

Ügyfél: ELTEC Holding Kft.

Iparág: Gyártás, Elektronika

Megoldás: DMSONE Ultimate

Pályázzunk együtt sikeresen
workflow szoftver bevezetésére!